PROGRAM 2016 

 
 
Di Derre:
 
Lyden av norsk 90-talls-pop - Di Derre -  kom tilbake med et smell i 2013. Dobbeltalbumet Historien om et band 
inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Låten ”Syk” ble en umiddelbar Di Derre-klassiker.
 
Bandets opprinnelige gitarist Knut Nesbø gikk bort i 2013. Unni Wilhelmsen har tatt plass som bandets nye gitarist. 
Med seg har de også fått Lars Jones, som har spilt med Jo Nesbø i en årrekke. Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), 
Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (keyboard), Unni Wihelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar)

Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på flere år. De reiste land og strand rundt til store festivaler,
utsolgte konsertsteder og strålende anmeldelser. Billettene til konserten i Molde ble utsolgt på 10 minutter, og lokalavisen kalte det for en triumfferd.
 
Sommeren 2015 gjentok de suksessen, og la igjen ut på en omfattende festivalrunde. I november 2015 tok de det hele ned et hakk, 
trommer ble byttet ut med vaskebrett og Di Derre – akustisk inntok flere av Norges fineste kulturhus og fikk fantastisk mottagelse.
Nå gjør bandet seg klar for enda en festivalrunde sommeren 2016, og de gleder seg stort til å møte publikum nok en gang!
 
I løpet av noen hektiske år midt på 90-tallet gikk Di derre fra å være et kultband til å bli allemannseie ­ alt på grunn av en sang om jenter.
Bandets første utgivelse ­ som selvfølgelig fikk tittelen Den derre med Di derre ­ kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. 
Det var plate nummer to – Jenter & Sånn- som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låten ”Jenter” ble en radiohit,
og er til dags dato den mest spilte låten på P4. 
Albumet inneholdt også klassikeren ”Rumba med Gunn (1-2-3)”, og solgte hele 190.000,- eksemplarer. 
Videre utgivelser inkluderer Den derre med Di Derre (1993), Gym (1996), Slå meg på (1998) og Di beste med Di Derre (2006).
 Fatty Sunroad:
 
“We didn’t order it (but here we are)” er Fatty Sunroad sin
første singel sidan 2012. Dei veit ikkje om dei er sakna, men dei blei
iallfall spelt på NRK P3 på sjølvaste nyttårsafta to år etter at
tivoliet kapitulerte. Uansett kan dette med rette kallast for eit
comeback, og med den nye låta er Fatty tilbake og gjere comeback med ny besetning på Fosnavåg Rock!
Med PA-en stasjonert på eit øvingslokale nær Rockefeller, eit heimestudio lokalisert i ei
hytte på Nesodden og eit vidare nettverk musikalske venar er Fatty
igjen eit produkt. Ambisjonen? Kose seg.


Følg Fatty Sunroad her:
facebook.com/fattysunroad
fattysunroad.com
 
 
 

MYSTERY TRAIN: 

Midt på 90 talet starta Dag, Odd-Arve og Sverre bandet «Mystery Train». Dei tre karane var godt kjende i det som har vore av musikkmiljø i Herøy, og hadde alle fartstid frå forskjellige band før dette.
 Fyrste spelejobben hadde dei på «Puben» i kjellaren på det som den gang heitte «Herøy Hotel». Spelejobben vart bestemt kvelden før dei skulle opptre så det var ikkje snakk om annonsering. Likevel blei det eit fullstappa lokale, og det vart sagt at det aldri hadde vore så mykje folk innom dørene der på ein gong. Pub-eigarane var svært nøgde med kvelden slik at det som i utgangspunktet skulle vere ein gratisjobb, enda med nokre kroner i lomma likevel. Det dekte i det minste utgiftene dei hadde til denne kvelden. Spelejobben gav meirsmak, og det vart etter kvart ein del jobbar rundt om i distriktet.
 I 1997 vart «Mystery Train» plukka ut til å vere med på CD-en «Sjeva 97». CD-en blei gitt ut i regi av Studio 5B på Hareid. Dette var ein CD der band og enkeltpersonar frå Søre-Sunnmøre regionen var med. Her var fleire musikkstilar representerte. I Sunnmørspostens omtale av CD-en heitte det at «Mystery Train» stod klar med låta «Burning Love» på spor nr. 12. Sjølv om det var fort å gale i studio, synest karane at det var ei artig oppleving å ta med seg.
 Som seg hør og bør kom det til ein ende for bandet etter omlag 10 års samhald. Dag, Sverre og Odd-Arve har likevel halde kontakta med håp om at dei ein dag skulle ta opp att spelinga.
 For omlag to år sidan møttes karane igjen med instrumenta i handa. Dei hadde no fått med seg Eivind Berge på slagverk, og øvingslokale vart ordna på Mjølstaneset. Der har karane fått utfolda seg høglydt siste tida sidan det er lite naboar å forstyrre i nærleiken. I vinter fekk karane endå eit medlem i bandet. Dei har lenge vore ute etter ein som kan traktere tangentar, og no fekk dei napp hjå Jan Terje Sævik.
 I tillegg til at alle kjem frå Herøy, har fleire av dei nemnde spelt i lag på eit eller anna tidspunkt, og dei er difor ikkje ukjende for kvarandre. Til denne jobben har bandet tileigna seg den dyktige vokalisten og musikaren Elise Nærø. Ho vil vere med å bidra med kor og der dukkar nok opp eit par låtar der ho syng lead også. «Mystery Train» spelar i dag mest coverlåtar, men dei håpar på at dei med tid og stunder kan presentere litt eige materiale også. Spelegleda er i alle fall på topp, og no ser dei fram til å få vere med å spreie glede på «Fosnavåg Rock, 2016».
 
 
  
COCKTAIL SLIPPERS:

Cocktail Slippers er et jente rockeband fra Oslo. Bandet ble dannet i 2001 og debutalbumet "Rock It" ble utgitt samme år av det norske plateselskapet MTG Records. Det andre albumet "Mastermind" ble utgitt i 2004.
Cocktail Slippers ble signert av Steven Van Zandt plateselskap Wicked Cool Records i 2007, og Wicked Cool Records har gitt ut alle Cocktail Slippers album på verdensbasis , inkludert "St Valentinsdag Massacre" i 2009, som er produsert av Steven Van Zandt og Cocktail Slippers .
I 2013 ble bandet signert av Universal Norge for det norske markedet. Bandets fjerde album er gitt ut januar 2014.
Som Cocktail Slippers sier det selv:
"Don´t miss out on Cocktail Slippers live concerts - we always have fun on stage, and we do all we can to make the audience dance, groove and have fun during our shows! Come see for your selves - we won´t let you down!"
Vi gleder oss!!
Du finner mer om Cocktail Slippers her:
 
cocktailslippers.com
facebook.com/cocktailslippers/?fref=ts 

 
KONTROLLERT KAOS: 
 
Kontrollert Kaos er ei gruppe på 6 stk, med ei go blanding kara frå Hareid og Herøy, som lagar hiphop/rap-musikk (på eiga dialekt soklart! ) På scena spelar dei med live-oppsett (tromme, gitar, bass etc.), men tek óg nokre låtar over ferdig-produserte beats.
Etter å ha laga musikk ilag i ca. 5 år, debuterte dei endeleg i oktober 2015 med sitt første album KaosKontroll. 
Sidan utgivelsesdagen for berre 5 mnd. sidan har albumet vorte spelt av snart 100 000 gongar, og det kun på Spotify! 
Tittelsporet KaosKontroll står for over halvparten av avspelingane!SUNNMØRE BAARELAG:
 
Sunnmøre Baarekag er framleis gjengangarar på NRK radio. Bandet som levde ut rockemyten rundt om på Vestlandet i dei gode gamle 80-åra er med andre ord framleis "live and kicking". Ein god del år eldre, men fulle av erfaringar fr¨ei rad oppturar og nedturar.
På same måten som Baarelaget i løpet av 80-talet rakk å bli ein kulturinstitusjon på Nordvestlandet, så var det å spele i Baarelaget gått i blodet til medlemmane. Og arrangørane slutta aldri å ringe.Sunnmøre Baarelag har aldri gitt seg og etterkvart så har det ført til 25-års jubileum og auka satsing framover. Ny samleplate, fleire jobbar og eit band som er meir trufast mot eigne røter enn nokon gong. 


LOVESHACK:
 
Til alle dere som lever i skjul i de tusen hjem med platesamlinger som bugner av plater med Europe, Nik Kershaw, Lionel Richie, Van Halen, MR. Mister, Billy Idol osv.
KOM UT. KOM FRAM. Ventetiden er over!!! 80-tallet er på et mirakuløst vis tilbake.
På godt og vondt.
Loveshack er her med perler fra et tiår hvor det var kult med tupert hår, cowboy-boots og trange Levis-bukser.
Låter fra en tid hvor Pat Sharp var en helt, Prince het prince, og Madonna kun var en "Material girl".
Loveshack gir deg låter som du trodde du hadde glemt.
Låter som minner deg om klassefester, klining, "BALL"-gensere og pubertet.
Glem nittitallet og århundreskiftet. Glem høyt hårfeste.
Velkommen til 80-tallet.
 
WELCOME TO THE LOVESHACK!
 
 
TINDRUM:
 
Tindrum er regnet som en av de 4 store internasjonalt kjente norske rockeband sammen med Return, Stage Dolls og TNT.
Tindrum ble i sin tid startet av TNTs Diesel Dahl. - og med musikere som i ettertid har spilt med band som Bernie Marsdens, Whitesnake, JORN, Ken Hensley, Uriah Heep, m.fl.
 
Tindrums debutsingle Drums of War lå hele 15 uker på toppen av VG listen - og albumet Drums of War regnes som en klassiker innen melodisk og fengende rock.
Selveste Dag Ingebrigtsen, tidligere kjent fra The Kids og TNT, tok over mikrofonen på oppfølger albumet "How bout this?!" med låter som "I was Made for rock n Roll" og "The Show Must Go On".
 
Her blir det garantert allsang og stor stemning når TINDRUM & friends krydrer Tindrum klassikere med høydepunkter fra sin karriere i The Kids og tidlig TNT.